0

Posted September 4th, 2006 in South Africa by Frérieke

4 sept
Vrijdag na het werk zijn we gaan shoppen! Haha hoop tasjes en spaanse prijzen! Ons plan om na het eten lekker te gaan mutsen thuis belandde in een bar boven het restaurant en later een club. Dat alles natuurlijk met een hoop bekenden en onbekenden die je drankjes aanbieden en je overhalen nog even mee te gaan.
Zaterdag begon met een nieuw boardje (golfsurf)! Een 7.2, net iets minder dan mini malibu(7.4); nieuwe vorm, korter, breder en dikker (net als alle korte nieuwe windsurfboards schijnt dit het helemaal te gaan maken) super board in ieder geval voor mij om te leren en over een tijdje nog vet mee te rippen. Een Roadtrip naar Langebaan. Spannende reis..hebben we genoeg benzine of staan we zo in de middle of nowhere stil? (check foto wat voor super tank ons redding bood) Super windsurfsessie tot aan ondergaande zon. Heel veel uurtjes onze spieren helemaal lam gesurfd. Hostel gezocht. Nog niet zo makkelijk want de spring is hier begonnen en bracht dit weekend het springflower weekend! Haha mooie roze en gele pracht. Laatste kamer beschikbaar.. missie geslaagd! Luxe hostel. Luxe ontbijt. Zondag: Shit waar is de wind nu? Strand checken. Locals (zien er uit alsof ze surfen) aanspreken en voorspellingen vragen. Hoppa mee hun bakkie in, zij laten ons Sharkbeach zien…super mooi daar, lijkt op grieks eiland; helder water, rotsen…en nu dus springbloemen! Dan koffie bij hun thuis. Hele groep surfers, echte afrikanen, hun uitspraak klinkt boers! Hele relaxte prettig gestoorde gasten. Ze kiten alledrie en ook 1 van de chicas. Met de meiden daar spreken we af met zn allen het meiden-kite-surf-weekend te gaan doen, eind vd maand (jaja ook dat gaan we leren!) Huis in langebaan is strandhuis van buurman van Deon, die zelf een boerderij bezit, 40 km het land in. Richting Big Bay een struisvogel gezien!! Kiters op het water. Flinke golven (voor nederlandse begrippen…) en super mooie cleane lijnen. Hes en ik hebben een dappere poging gedaan (even oefenen nog haha). Foto is Hes en Eugene en 1 van hun vette bakken. Op de terugweg naar Kaapstad binnenhoppen bij Jan en Elisabeth. Super gezellig, lekker gegeten. Elisabeth gaat ook mee leren kiten, en windsurfen wilde ze zoieso al…..jep een hoop enthousiaste chicas hier…misschien moet surfchicas.nl zich uitbreiden en wel op internationaal vlak?
Het was echt weer een super weekend! Sociale contacten verdubbeld, een hoop telefoonnummers en afspraken rijker. Het is genieten hier!
Weetjes; ontbijt is heel engels hier; bacon&egg, beans. (Maar dus ook veel havermoutpap.) Ontzettend veel mensen gaan na hun studie voor een paar jaar in Londen wonen en werken. Vanuit hier kun je een werkvergunning voor een paar jaar in engeland krijgen. Er heerst hier echt een fitnesscultuur (beetje LA) over de boulevard bij seapoint lopen ze allemaal kijk-mij-eens-fit-te-doen. En om 5uur sochtends staat er een rij voor de fitnessgarage (hebben we niet zelf ervaren hoor) Heel veel mensen die we ontmoeten hebben, hebben familie in Nederland of zelf ook een tijdje in Nederland gewoond, ze zien er ook allemaal europees uit. Struisvogels staan hier als paarden naast de weg (eigenlijk is elk stuk groen wel een national park) Windsurfers zie je hier bijna niet, de Afrikaners surfen of kiten (ook natascha is helemaal op kiten overgestapt). Voor de surfers die op Big Bay geweest zijn; de hamburgertent heeft plaats gemaakt voor een bouwput. Het is lente hier!!!!!!

Comments are closed.