0

Posted October 17th, 2006 in South Africa by Frérieke
14 okt
top weekend! Ingredienten; INSANITY festival in Clanwilliams (3u rijden vanaf Capetown) noot; met een snelle bak dus. Vrijdag na werk stonden Klint (aka Jackpot) en Brian ons op te wachten. Klint is de huisgenoot van Gilbert en Brian en Klint kennen elkaar al van kinds af aan. Jeetje wat waren we blij dat we niet met onze beetle dat eind hoefden af te leggen. Clanwilliam ligt ten noorden van kaapstad, de kust omhoog en dan het binnenland in. Een 23 meter lange dam typeerd het gebied. Er is een duidelijk klimaatverschil te merken zodra je het binnenland in gaat. Overdag 35-40 graden, savonds koelde het erg af. Bulshoekdam is een 2e dam in het gebied. Hier was het festival aan gesitueerd. De bands die vrijdagavond zouden spelen werden vanwege elektriciteitsproblemen uitgesteld. Haha wat een fantastisch festival…3 stages, waarvan er 1 op een eiland. Heel mooi gebied, zandstranden rondom de dam waar mensen hun tentje hadden opgezet. Wazige decoratie tussen de bomen, kleding en etentstentjes, kinderen die savonds rondhuppelden, vrouwen in bloemetjesjurken..de hippiesfeer kwam je meteen tegemoet. Heel wat anders dan een festival dat wij in nl kennen. Geen poorten waar je doorheen moet, je deo of flessen drank moet afgeven…geen afgezonderde tentenkampen…hier ging alles door elkaar heen. En de meest mooie plekjes tussen bomen of op strand werden benut om tent op te zetten. Hhaaa…wij hadden echter geen tent nodig, want…jaja…er was weer een 2e huis in de buurt. De ouders van Klint hebben een cottage in clanwilliam. Vrijdagavond eerst het festival uitgecheckt, via Eugene onze gratis toegangskaarten. Festival was nog erg rustig….energie sparen, dus redelijk vroeg naar bed. Zaterdag hebben hes en ik laten zien dat we goed ontbijt kunnen maken (jaja de vrouwen horen hier voor ontbijt en de salade te zorgen) Na een ontmoeting met Klints ouders (die het weekend ook in hun 2e huis kwamen doorbrengen) hebben we de boot meegekregen en zijn we de dam opgegaan. Jeetje dat was lekkerrrr. De temperatuur was HOT en het water heerlijk. We hebben heel wat wakeboardsessies gehad. (jeetje, wakeboarden vraagt echt een hoop van je lichaam…hes en ik lopen als oude vrouwtjes rond) Check onze wakeboardactie..we worden al goed! Klint laat even zien hoe het echt moet..
Na een goede braai met ouders en buren hebben we het festivalterrein weer verkend. De drukte viel nog altijd tegen, maar een topavond was het zeker!! We hebben ons helemaal kapot gedanst tot in de vroege uurtjes. Zagen ons bed weer net voor zn ouders opstonden….onze zondag hebben we dan ook voornamelijk slapend doorgebracht.
Op de terugweg genoten van het uitzicht vanaf de achterbank van de auto. OUT of Africa setting…gele en lichtbruine glooiende velden met granen en bloemen. Rotsformaties en typerende africa bomen. Niceeee….

Comments are closed.