0

Posted April 21st, 2007 in South Africa by Frérieke
21 april

Onderweg zijn. Op het moment dat je denkt dat je ergens aankomt blijk je al weer onderweg te zijn. En het mooie van leven is dat je je realiseert dat de onrust die je voor jezelf creeert om kunt vormen tot een creatief proces. eeuwig doorgaand. jaha we gaan diep. Grazy dutchies. zo staan we hier bekend. Grazy in de zin van gek ja. grazy dutchies die een heeeeeeeleboel respect krijgen. iedereen is onder de indruk van onze open houding, flexibele levensinstelling, diepgaande vriendschap, bewustzijn, rust en onrust…het is mooi. het is mooi om te weten dat je echt iets toevoegt. mensen zijn zo blij dat ze ons leren kennen. en wij zijn zelf nog veel blijer. Ee lin en ik weer samen…het is super! we genieten echt ontzettend!
Henk had op dag 2 een sollicitatiegesprek en een baan! edith werkt vanaf week 2 samen met Lin op de universiteit. Iedereen wordt geintgreerd met alle vrienden. we hebben allemaal ons eigen plekje, maar doen ontzettend veel samen. We ontmoeten enorm interessante en inspirerende mensen met de meest geweldige idealistische levensinstellingen en proberen ons eigen steentje bij te dragen. Veel lezingen waar we heen gaan (zoals afgelopen week over de democratisering in Zuid Afrika) zijn op papier erg interessant maar in praktijk vol cliches en mooie woorden, maar weinig nieuws. conclusies: nee na 13 jaar democratie hebben we nog niet de integratie bereikt die we zouden willen
De Argus was een uitdaging op de fiets, de 2oceans al rennend, en zo vond ik vorig weekend een uitdaging op een nieuw gebied; deed een 1700m zwem als onderdeel van een triathlon in Grabouw, vlakbij somerset west. vormde een team met Tina en Anton, die ik tijdens 2oceans had ontmoet. het was een behoorlijk stukje zwemmen! in een dam! een donkere donkere dam! met veel te veel mensen, die (ook al zwem je zoveel mogelijk aan de zijkant) tegen je opzwemmen. zwemmen in een wetsuit, want het was die ochtend 6 graden! zwemmen met een felle tegenzon, die je flink laat knijpen met je ogen om die gele boei te ontdekken. Na nog meer knijpen zie je dat je eigenlijk toch wel een heel stuk mis gezwommen hebt en als je weer op de kant staat bedenk je dat dat al met al wel 2000m totaal was. Fijn dat je altijd weer moet leren van fouten…eenmaal op de kant spreek je de ‘pro’s’ die je vertellen dat je van te voren moet fixeren op de bergen. ja. logisch. de afstand was niet het probleem. volgende keer ben ik voorbereid, heb nu geleerd: zwemmen in een mooi zwembad, met een blauwe streep geverfd op die lichtere blauw tegeltjes is heeeel wat anders dan zwemmen in een dam! weer wat geleerd! weer een uitdaging overwonnen en een medaille aan de wand! was leuk!
Ook hier heb je haring! en poffertjes! we (samen met mirella en moeder huisgenoot Lin)bezochten de nederlandse markt in Tulbagh. moooooi klein dorpje. markt stelde niks voor. de vrouw van de band die ipv nederlands afrikaans zong kon helemaal niet zingen en de marktkraampjes bleven veelal leeg. De nederlanders achter de etenskraam hadden het echter druk, natuurlijk hebben we behalve die poffertjes als vooraf een kwekkeboom en toe edammer gehaald..een stukje cultuur. een molen, klompen, tulpen, huisjes..

Van de ene cultuur de ander weer in. Vandaag eindelijk kennis gemaakt met het fenomeen winetasting. een uitermate relaxed dagje. Omgeving Stellenbosch. de meest mooie winefarms. je betaald 10 rand en kunt allerlei heerlijke witte en rode wijnen proeven. en proeven is hier niet zomaar een slokje! man, een half glas! ondertussen zit je lekker in de tuin, eet eens wat, kletst eens wat en geniet van het practige landschap. Wij hadden met alle meiden (mirella, Tina, Karen) een geweldige dag en een hoop lol. Papa en mama linda; jullie kunnen trots op haar zijn! ze begint het helemaal lekker te vinden!

Comments are closed.