Posted October 23rd, 2006 in South Africa by Frérieke
23 oct
Ceres. Deons farm. Natuurlijk hebben we weer op de quadbike gereden, achterop de motor door die fantastische natuur. De bloesem had plaats gemaakt voor groen en vrucht. De graanvelden echter geel. En kalfjes! Natuurlijk weer een braai! Deze keer niet alleen met de boerenburen, maar met een hele delegatie (iets te?) hippe mensen. Een verjaardagsfeestje van een van hen, een ander die voor redbull werkt, deon kent en een deon die vrijgevig is en ze allemaal in zijn huis/guesthouse/landschap feest laat vieren. De redbull wagen te gepimpt, met geluidsinstallatie…vette djinstallatie en boxen! Zo een 30 mensen hingen rond de dam (die overigens zorgt voor de irrigatie van alle fruitbomen op zijn 2.5duizend hec grond). Muziek erbij, boot erbij, wakeboarden, zwemmen en natuurlijk hip rondhangen op opblaasbare beesten. Lunch hebben Hes en ik met Deon in town gedaan. Een plaatselijke ralley (rijden, drinken bij een stop en rijden tot de volgende stop) kwam net ten einde. De brandy-coke werd al weer in overvloedde genoten. (hes en ik zijn de alcohol en dronken boeren ontlopen en bij de autoshow gaan kijken…oeh vette chevrolets, het greasegevoel kwam op). De hoeveelheid hippe mensen nam toe en savonds ging het los rond de redbullwagen. Onze eigenlijke reden naar ceres te komen, te helpen met organiseren festival volgend weekend, niet helemaal waar gemaakt…deon kon niks nuttigs verzinnen te doen…zelf heeft ie er gelukkig ook lekker op los gefeest. De zondagochtend helpactie; deon scheurend op motor om de mountainbikeroute op te meten, wij op de quad erachteraan met als doel de markeringsbordjes te positioneren…haha…resulteerde in hes en ik die lekker samen op de quad het landschap verkennen…die sporen die we moesten volgen gingen op in de vele anderen..Een tennissessie op zijn tennisbaan, een zwemsessie, met mooie zweefsprongen van de duikplank. De farm is een grote speeltuin. Hij houdt je bezig. Je blijft je verbazen. Heeft ons weer een heel relaxt weekend bezorgt. De avonden kleurden rood. Het weer was warm! Africa blijft mooi!

Posted October 17th, 2006 in South Africa by Frérieke
14 okt
top weekend! Ingredienten; INSANITY festival in Clanwilliams (3u rijden vanaf Capetown) noot; met een snelle bak dus. Vrijdag na werk stonden Klint (aka Jackpot) en Brian ons op te wachten. Klint is de huisgenoot van Gilbert en Brian en Klint kennen elkaar al van kinds af aan. Jeetje wat waren we blij dat we niet met onze beetle dat eind hoefden af te leggen. Clanwilliam ligt ten noorden van kaapstad, de kust omhoog en dan het binnenland in. Een 23 meter lange dam typeerd het gebied. Er is een duidelijk klimaatverschil te merken zodra je het binnenland in gaat. Overdag 35-40 graden, savonds koelde het erg af. Bulshoekdam is een 2e dam in het gebied. Hier was het festival aan gesitueerd. De bands die vrijdagavond zouden spelen werden vanwege elektriciteitsproblemen uitgesteld. Haha wat een fantastisch festival…3 stages, waarvan er 1 op een eiland. Heel mooi gebied, zandstranden rondom de dam waar mensen hun tentje hadden opgezet. Wazige decoratie tussen de bomen, kleding en etentstentjes, kinderen die savonds rondhuppelden, vrouwen in bloemetjesjurken..de hippiesfeer kwam je meteen tegemoet. Heel wat anders dan een festival dat wij in nl kennen. Geen poorten waar je doorheen moet, je deo of flessen drank moet afgeven…geen afgezonderde tentenkampen…hier ging alles door elkaar heen. En de meest mooie plekjes tussen bomen of op strand werden benut om tent op te zetten. Hhaaa…wij hadden echter geen tent nodig, want…jaja…er was weer een 2e huis in de buurt. De ouders van Klint hebben een cottage in clanwilliam. Vrijdagavond eerst het festival uitgecheckt, via Eugene onze gratis toegangskaarten. Festival was nog erg rustig….energie sparen, dus redelijk vroeg naar bed. Zaterdag hebben hes en ik laten zien dat we goed ontbijt kunnen maken (jaja de vrouwen horen hier voor ontbijt en de salade te zorgen) Na een ontmoeting met Klints ouders (die het weekend ook in hun 2e huis kwamen doorbrengen) hebben we de boot meegekregen en zijn we de dam opgegaan. Jeetje dat was lekkerrrr. De temperatuur was HOT en het water heerlijk. We hebben heel wat wakeboardsessies gehad. (jeetje, wakeboarden vraagt echt een hoop van je lichaam…hes en ik lopen als oude vrouwtjes rond) Check onze wakeboardactie..we worden al goed! Klint laat even zien hoe het echt moet..
Na een goede braai met ouders en buren hebben we het festivalterrein weer verkend. De drukte viel nog altijd tegen, maar een topavond was het zeker!! We hebben ons helemaal kapot gedanst tot in de vroege uurtjes. Zagen ons bed weer net voor zn ouders opstonden….onze zondag hebben we dan ook voornamelijk slapend doorgebracht.
Op de terugweg genoten van het uitzicht vanaf de achterbank van de auto. OUT of Africa setting…gele en lichtbruine glooiende velden met granen en bloemen. Rotsformaties en typerende africa bomen. Niceeee….

Posted October 10th, 2006 in South Africa by Frérieke

Hes en ik hebben echt een bizarre maandag gehad! Gisteravond vertelde elisabeth dat het toeristenvisum 30 dagen voor verloop verlengd moet worden..haa dat was voor mij dus precies…3 dagen geleden…aai! geen paniek gewoon een briefje. Home affairs…the place to be…neem er een dag de tijd voor zegt iedereen. Optimistisch stonden Hes en ik om kwart voor 8 voor de deur. Hilarisch! Als je in NL een heel heel slecht georganiseerd bedrijf voor je neemt en dat vermenigvuldigt met factor 10 komt het nog niet in de buurt! Ze zijn zoooooo traag. Niet dat er een rij staat…het gaat document voor document, muziekje op de achtergrond..ok neem maar even plaats…na 4 uur wachten (zonder ontbijt) vallen hes en ik om, vragen om een tijdsindicatie en krijgen te horen dat er nog 6!!! pasporten voor ons zijn…aaaaaah…toch maar dat ontbijtje halen tussendoor…kom je terug…haha moet je nog wachten. 6 uur duurde het ons!!! (en dat schijnt nog mee te vallen). We hebben ons dood gelachen daar. Een gezellige fransman. Calvin (donkere afrikaan) die ons te huwlijk vraagt (als grap hoor) De man achter de balie die grapt dat ie pasporten verkoopt achter het deurtje en dat het daarom allemaal zo lang duurt…jeetje. Kom je buiten heb je een bekeuring aan je kever zitten! (zonder dat er enige parkeerman te zien was vannochtend)…dus op naar het gebouw waar we de onterechte boete kunnen ongedaan maken..wachten in een rij. Bijna daar…houden de remmen van mn beetle er mee op! Shit…beetleman bellen dus…en ja hoor, even wachten.. Beetle opgehaald…remvloeistof lekt…beetle mee naar garage, wij thuis afgezet en de avond en onze dag wachten goed maken met een lekkere hardloopsessie op strand met ondergaande zon.

Afgelopen weekend hebben we weer surfend in langebaan doorgebracht. Ik heb weer een kiteles gehad en stond op dat board! Later kwam de noorder wind keihard door en heb ik met mn 5.3 keihard overpowered gewindsurft. Daarna nog een peddelsessie en toen met Gilberts ouders gegeten en weer een heerlijk relaxavondje gehad. Zijn ouders super vriendelijk zeiden ons dat we altijd welkom zijn in het huis, ook als gilbert er niet is…super!

Ok tijd voor nog wat weetjes die zo in me opkomen….
Stopstraten heb je hier. Een kruispunt heeft 4 stoppen en daar moet je -precies- bij stoppen. Wie als eerst gestopt is mag als eerst weer rijden, dus geen gelinks of gerechts…daar moet je je als nederlandse dus wel beetje toe dwingen. Parkeergeld betaal je hier bijna niet…alleen aan de mannen die op je auto passen….slechts op uitzonderlijke plekken staan dus betaalwachten en krijg je een boete!
Eetgewoontes: wachten met eten tot iedereen heeft kennen ze hier niet. Bord leegeten doen ze niet. Doggy bags is hier heel gewoon. Alles is hier -Hectic- mensen, wind, drukte, een feest…helemaal hip. Nederlanders noemen ze allemaal kaaskoppen. Elisabeth heeft een baan! Een hele leuke…conferenties organiseren.
De stand van de Rand is europeaan-technisch gezien erg gunstig! Onze euro’s zijn hier veeeeel waard…op dit moment 1:10 En de benzineprijzen dalen hier! Yoehoe…het leven wordt steeds beter hier! Bouwen doen ze hier zonder isolatie! En een spouw tussen woningen gebruiken ze niet eens!
Meten doen ze hier in Cape feet….die voetjes in afrika verschilden dus van de engelse feet…1.033…vind ik toch bijzonder. Gilbert is speedsurfer en gaat racen in walvisbaai in namibie vanaf volgende week, waar alle grote namen aanwezig zullen zijn…helaas kan ik werktechnisch niet de tijd maken die kant op te gaan. Trip naar Namibie gaan we maken met grote GUSTgroep eind van het jaar..plannetjes!! volgend weekend gaan we naar een groot muziekfestival in een heel mooi natuurgebied, met heel veel water, wakeboarden en we zullen zien…er zullen weer foto’s komen..
Voor nu…alive and kicking hier! Ohjaa…de datum van ons nieuwe returnticket is 30 januari. Dan gaat Hes dus weer naar NL…wat mijn plannetjes zijn?…blijf lezen…KUS

Posted October 2nd, 2006 in South Africa by Frérieke

3okt
een relax-weekend! Dat hadden we gewoon even nodig! Vrijdagavond geralxed in kaapstad. Zaterdagochtend vroeg op (jaha we zitten lekker in het ritme). De golfsurfsessie resulteerde in een volmondig; jep dit is kut, de regen, kou en rommelige onsurfbare water..en bracht ons naar langebaan. Gilbert deed een kitesurfpoging, wij gingen voor koffie. Na een chillsessie in de veranda van hun huis. Wat een heerlijk huis! Direct aan het water! Een idilisch baaitje. (zie foto) Zandstrand en wat bootjes. Groot grasveld en een veranda voor het huis. Brr het was koud! Kaapstad heeft een zeer schommelend klimaat…van de week hadden we wat hele warme dagen, de airco op mn werk stond aan! En nu zaten we binnen met warme chocolademelk. Het weekend was niet alleen om te relaxen…de workout begon..een hardloopsessie….oeh! mooi! Over bergen, verlaten strandjes… daarna..niks relaxen…gilbert ging voor een mountainbikesessie, hes en ik peddelen. Haha..2 gillende keukenmeiden in een kano die elke 5 meter omslaat (als we uberhaupt weg kwamen)…de buren hebben er een mooie candid-camera film van kunnen maken. De deal was…wij koken..en verdienen dan een slaapplekkie…Buren kwamen nog langs ons over te halen te stappen, maar wij eindigden als tamme katjes onder een deken windsurfdvd´s kijkend (gilbert vond het fantastisch..hij had nooit iemand die ze met hem wilde kijken en nu zat ie daar met 2 meiden..). zondag weer vroeg op en een nieuwe hardloopsessie , nu zon! Een duik in het koude water, koffie bij pearlies. Wind neemt toe…gilbert op zn raceset, ik kitesurfles en hes zonnen en foto´s maken van strandaanleg (zie zandzakken…er zijn vele meters strand verdwenen in langebaan, gilbert gaat er een artikel over schrijven voor in GUSTmagazine…ps als je GUST tegen komt in NL…kopen! grote kans dat je ons spot op de foto´s). Kitesurfles niet af kunnen maken, wind kakte in…relaxen in de veranda. Een kleine wandeling langs de baai resulteerde in vele foto´s van een prachtige zonsondergang. Avondeten bij pearlies aan het strand om dit ultra-relaxte weekend af te sluiten. We hebben weer energie! Hebben jullie ook een fijn weekend gehad daar?