0

Posted August 10th, 2006 in South Africa by Frérieke

10 aug
gisterochtend langs een ander architectenbureau geweest, samen met Natasch die misschien een apartement van hem wilde huren. Ik vanochtend een afspraak met hem; Luke Scott (
www.lukescott.co.za ). Klein bureau. Veel projecten. Mooie projecten. Ik vertel hem dat ik maandag de andere architect nog ga bellen en bij hem langs ga. Hij zegt me dat ik hem daarna maar weer moet terugbellen en dat ik nog lekker even mail moet checken. Toen bedacht ie dat ik misschien wat publicatiedingen al wil doen (wat ik ook in amsterdam deed). Dus hier zit ik dan. Dag 4 in kaapstad en ik ben aan het werk! We hebben bedacht dat er eigenlijk van alle projecten een pdf voor website en publicaties moet komen, dus voorlopig genoeg te doen.
Gistermiddag met natascha de bergen in gegaan (het was een vrije dag; womensday). Jeetje mooi zeg! Het weer is trouwens ook super. Zie de foto´s. Op onze terugweg kwamen we houtblokken tegen en natascha leek het leuk er een thuis te hebben, dus ik zeg..aah joh die nemen we mee! En wel allebei 1…haha…dat was zwaarder dan we dachten en die halve berg was toch ook langer. Verder werden we door iedereen voor gekken uitgemaakt, maarja….dat ben je of niet he..
S avonds zijn we naar de bios geweest bij waterfront…mijn god. Amerika is naar afrika overgekomen! Zo een ontzettend commercieel centrum, met een luxe van weet ik wat…restaurants, terrassen, bios, winkels, haven, boten…Natuurlijk het ziet er super uit en dit is waar je alle toeristen vindt….die dan zeggen…ooh kaapstad is zo mooi, zo geweldig. Hier zie je geen arme zwarte mensen. Voor mij is dit weer echt zo een gemaakte bel….ik ga voor realiteit!
Op de terugweg kwamen we Bonino tegen (zwart straatjongetje) Hij herkent Tasch haar auto en begint enthousiast te zwaaien. Tasch vertelt me haar verhaal van Bonino; ze werkte op een bureau van 400 man. Via een of andere actie kreeg elke medewerker een bon voor een gratis pizza. Tasch kwam met het idee om al die bonnen te verzamelen en op straat aan armen uit te delen. Nu komt de shock; welgeteld 2 anderen waren daartoe bereid!!! Met de 3 bonnen is tasch naar Bonino gegaan, die nog altijd, een jaar later enthousiast is over haar beetje menselijkheid! Dat kleine beetje helpt!!!!
De publicaties schieten nog niet erg op…ik ben veel te veel aan het schrijven…het is ook zo leuk om te schrijven…ik wil jullie een zo goed mogelijk beeld geven. Mam je vroeg me bv of het bedreigende gevoel een kwestie van wennen is of dat insiders het ook unheimisch vinden. Illustratie; de benedenbuurman van Natascha heeft een blieper gegeven voor nood, dat schakelt een bedrijf in, dat je weet op te sporen. Natasch en ik vinden zoiets dus echt onzin en dat ding ligt op de koelkast, maar als een jongen ermee komt zegt het wel wat! Toch? Verder leven er bv in onze straat alleen al 4 mannen. Ze snuffelen steeds in alle afvalbakken, hangen rond bij de supermarkt…Ik ben zo, ik loop naar de supermarkt (het is echt maar 300 m) maar dit doet Natasch zelfs met de auto. Maar goed er zijn dus duidelijk uitzonderingen! Zoals waterfront en waarschijnlijk alle surfstranden (dat moet ik nog ontdekken). Ik ga trouwens nu dakdragers kopen voor de beetle, zodat ik goed voorbereid ben voor het windseizoen (vandaag waait het al beetje). Ps geniet nu van alle lange verhalen..weet niet of dat zo zal blijven..

Ps ja hoor ik slaap echt prima hier! Je kunt jezelf wel helemaal gek maken, maar als er wat gebeurt heb je dat toch niet in de hand..

Comments are closed.