2

Posted August 14th, 2006 in South Africa by Frérieke

14 aug
gister met mike en wat vrienden weer de berg op gegaan…het is zoo mooi!! We zijn langs een riviertje omhoog gelopen, door een bos (hebben wel allemaal de teken van ons af moeten halen)…Het was een superweer gister, vandaag kou en regen. Wij denken vaak dat Nederland wisselvallig is….jeetje Kaapstad kan er wat van! Maar goed ik moet zeggen dat dankzij de mooie dagen de winter in Kaapstad echt niet verkeerd is!

´s Middags toen ik de poort van het gebouw wilde uitlopen stond daar een man die me om restjes eten vroeg. Ik was nogal overdonderd dat ie ineens voor mn neus stond en wist niet goed wat te zeggen. Zei dat ik niks had en liep door. Kreeg spijt en wilde teruggaan, maar toen schoot het verhaal van Natascha door mn hoofd: een huilende oude man vroeg haar om eten, het greep haar aan en zij gaf geld. Vele keren daarna kwam de man echter weer naar haar toe en werd kwaad als ze niks gaf. Ik vond het maar eng dat zo een man dan weet waar je woont. Dilemma zeg zoiets…tuurlijk zou ik het liefst die man wat willen geven. Maar heb me wel voorgenomen altijd een appel in mn tas te stoppen, voor als iemand me in de stad wat vraagt. (eigenlijk net als wat ik met zwervers in NL in de trein altijd deed…geld zouden ze besteden aan drugs, mn eten waren ze erg blij mee). Doet me denken aan jou Nicole en de Surinaamse mentaliteit…als je eten maakt, maak altijd extra veel, je weet nooit wie er langs komt.
´s Avonds naar Blouberg gereden en Jan en Elisabeth ontmoet. Super gezellig, net of we elkaar al jaren kennen. Jan beetle-gek…zie foto voor zijn beetle. Hun plannen guesthouse te beginnen van de baan, voor hun nieuwe plannen en verhalen, zie www.livelifeincapetown.com Leuk om Nederlandse ervaringen te kunnen delen en ideeen over leven hier. Elisabeth is ook hard bezig met de eerste dingetjes regelen (baan/auto/fiets/…). Ze hebben een heel groot huis in Blouberg, als iemand dichtbij de surfspot wil zitten kunnen we wat regelen..


2 Responses so far.