0

Posted August 28th, 2006 in South Africa by Frérieke

27 aug
Wat een heerlijk weekend! We begonnen gister met een golfsurfsessie in Llundudno…heftige hoge bakken! (Foto1) Vet moeilijk, holle units. Hes de held wist buiten te komen. Ik had mn eerste ritten OOIT!!! (in het schuim) Wat een mooi strand, omringd door rotsen. (en ondanks de winter hebben we goed liggen bakken en zelfs verbrand). Omgeving van Kaapstad is indrukwekkend. Binnen een half uur over een fantastische bergweg met uitzicht op zee zit je in de ene baai. Na onze eerste surfsessie via groene bergweg naar de Cape Flats en dan terecht komen in de 2e baai. False Bay ligt aan de Indische oceaan, het water is hier iets warmer. De dorpjes Kalkbay en Muizenberg heb ik al eerder over geschreven. Meer een hippie-sfeertje in tegenstelling tot de luxe huizen in campsbay en houtbay. In Muizenberg tot zonsondergang een tweede sessie van de dag gehad. (foto 3) Wat een mooie lijnen, vriendelijke golven! Staan lukt nu steeds beter en mn ritjes al iets langer. Hes had een zeehond als vriendje naast haar. Bij omkleden walvissen gezien (foto 4 ontdek ik er net 1). ´s Avonds zijn we met mike en israelische vrienden naar concert van ´Lark` geweest (wat een fantastische band!!!) Even over cultuurverschillen: wisten jullie dat in Israel de dienstplicht voor mannen 3 jaar duurt en dat ook voor vrouwen een dienstplicht van 2 jaar geldt!!! De enige manier eerder weg te mogen is als er 3 keer serieuze dreiging van zelfmoordneiging geconstateerd is. Zo heeft Mike bv nooit een poging gedaan maar mocht na een jaar de legerbasis verlaten omdat hij het spelletje wist te spelen. (en met hem vele anderen) Veel jongeren slaan na de 3 jaar (18 tm 21 jaar oud) door en raken serieus in de problemen met alcohol en drugs.
Vandaag zijn we de westkust omhoog gereden en hebben gegolfsurft op Big Bay. Ook een hele fijne plek. De golven waren nog steeds mooi, maar moeilijk. Komende week is de voorspelling hoge hoge bakken met een tijd van 15 sec (voor de insiders)…wordt indrukwekkend om te zien. Vanmiddag zijn we naar Century City geweest…wat een paradoxale naam voor een gecreerde nepstad, die bestaat uit een pretpark, kantoren, hotels en een mega winkelcentrum.

Comments are closed.