0

Posted September 11th, 2006 in South Africa by Frérieke

11 sept
Wouw wat een weekend weer! Ze zijn stuk voor stuk vakantie hier! Vrijdag middag met de kever naar Lambertsbay gereden. 3.5 uur langs de westcoast omhoog. Vanaf Elandsbay staat de weg op de kaart aangegeven als kleinere weg…haha.. Hes dr kever heeft dapper alle ontberingen getrotseerd. De 30km dirtroad was minder erg dan de oude asfaltweg met onvoorspelbare en grote kuilen. (langs de dirtroad rijdt een 2km!! lange goederentrein) Het beachhouse (vakantiehuis-je-) van familie Eugene bleek een reuze huis, waarbij we met zn 14en nog niet alle kamers vulden!! Bij aankomst braai! Onderweg veel schildpadden. Zaterdagochtend golfsurfsessie…oehhh mn boardje is lekkerrrr. En de golven zijn mooi hier! ´s middags in verschillende ´bakkies` rondgecruised. (het is heerlijk om achterin een overdekt bakkie weg te dromen en het mooie landschap te bekijken) Wegen waar 30km/uur voor onze beetle de max was, scheurden we met de bakkie met 120 over. Vastzitten met bakkie in de duinen. Fotosessie in duinen….ik spring een gat in de lucht! Kitesurfsessie. Hes en ik hebben voornamelijk foto´s gemaakt en heel even zelf gekite. (iedereen die we kennen is kiter/surfer en slechts natascha en gilbert windsurfers. Jannet en Gilbert runnen het kitesurfmagazine GUST en Eugene werkt in marketing voor surfmagazine BLUNT…jep we zitten er middenin.). ´s avonds weer braai! (dat gaat hier trouwens zo; eerst alles gaarbraaien en een bak in de oven alles warm houden, dan aan tafel eten) In de plaatselijke kroeg het witte-worden-weg-gekeken proberen om te buigen tot respect en een gemeenschappelijke breakdance (hadden we zeker succes in, al bleven we wel vreemde vragen krijgen. De eerste vraag aan mij was wat ik gebruik en of ik van Afrikanen hou en dat ze zagen dat we allemaal dure drankjes dronken of we niet ook wat voor hun konden halen).
Zondagochtend de kater weg golfsurfen voor de deur. Huis opruimen. Voor de afwas betaal je 30rand aan de eerste de beste afrikaan op straat. ´s Middags wind opzoeken in Sharkbay bij Langebaan. Super mooie plek! Helder ondiep turquoise water, wit strand, bergen, lekkere wind, hoop kiters en 2 windsurfers (gilbert en wij)! Bij aankomst lag het setje voor hes en mij al klaar (thnx Gilbert!). We hebben lekker zitten knallen! Ging super goed! Hes heeft in voetbanden gevaren!
In Nederland gebruiken mensen vaak hun weekend om bij te komen van de werkweek. Mensen hier zeggen; gelukkig hebben we een week om bij te komen van weer een heftig weekend (eeeuwige wind/golven.. ) Hes en ik voelen het! Verkoudheid en spierpijn in je hele lichaam.
Heb ik al eens gezegd hoe fijn het eigenlijk is om de taal hier te kunnen begrijpen! Afgelopen weekend werd er naast engels heel veel afrikaans gesproken. Natuurlijk kun je niet alle woorden begrijpen, maar wel de strekking van een verhaal. Zie foto van reclameborden van een willekeurige winkel om de overeenkomst tussen nederlands en afrikaans te zien (klik op foto)

Comments are closed.