0

Posted October 10th, 2006 in South Africa by Frérieke

Hes en ik hebben echt een bizarre maandag gehad! Gisteravond vertelde elisabeth dat het toeristenvisum 30 dagen voor verloop verlengd moet worden..haa dat was voor mij dus precies…3 dagen geleden…aai! geen paniek gewoon een briefje. Home affairs…the place to be…neem er een dag de tijd voor zegt iedereen. Optimistisch stonden Hes en ik om kwart voor 8 voor de deur. Hilarisch! Als je in NL een heel heel slecht georganiseerd bedrijf voor je neemt en dat vermenigvuldigt met factor 10 komt het nog niet in de buurt! Ze zijn zoooooo traag. Niet dat er een rij staat…het gaat document voor document, muziekje op de achtergrond..ok neem maar even plaats…na 4 uur wachten (zonder ontbijt) vallen hes en ik om, vragen om een tijdsindicatie en krijgen te horen dat er nog 6!!! pasporten voor ons zijn…aaaaaah…toch maar dat ontbijtje halen tussendoor…kom je terug…haha moet je nog wachten. 6 uur duurde het ons!!! (en dat schijnt nog mee te vallen). We hebben ons dood gelachen daar. Een gezellige fransman. Calvin (donkere afrikaan) die ons te huwlijk vraagt (als grap hoor) De man achter de balie die grapt dat ie pasporten verkoopt achter het deurtje en dat het daarom allemaal zo lang duurt…jeetje. Kom je buiten heb je een bekeuring aan je kever zitten! (zonder dat er enige parkeerman te zien was vannochtend)…dus op naar het gebouw waar we de onterechte boete kunnen ongedaan maken..wachten in een rij. Bijna daar…houden de remmen van mn beetle er mee op! Shit…beetleman bellen dus…en ja hoor, even wachten.. Beetle opgehaald…remvloeistof lekt…beetle mee naar garage, wij thuis afgezet en de avond en onze dag wachten goed maken met een lekkere hardloopsessie op strand met ondergaande zon.

Afgelopen weekend hebben we weer surfend in langebaan doorgebracht. Ik heb weer een kiteles gehad en stond op dat board! Later kwam de noorder wind keihard door en heb ik met mn 5.3 keihard overpowered gewindsurft. Daarna nog een peddelsessie en toen met Gilberts ouders gegeten en weer een heerlijk relaxavondje gehad. Zijn ouders super vriendelijk zeiden ons dat we altijd welkom zijn in het huis, ook als gilbert er niet is…super!

Ok tijd voor nog wat weetjes die zo in me opkomen….
Stopstraten heb je hier. Een kruispunt heeft 4 stoppen en daar moet je -precies- bij stoppen. Wie als eerst gestopt is mag als eerst weer rijden, dus geen gelinks of gerechts…daar moet je je als nederlandse dus wel beetje toe dwingen. Parkeergeld betaal je hier bijna niet…alleen aan de mannen die op je auto passen….slechts op uitzonderlijke plekken staan dus betaalwachten en krijg je een boete!
Eetgewoontes: wachten met eten tot iedereen heeft kennen ze hier niet. Bord leegeten doen ze niet. Doggy bags is hier heel gewoon. Alles is hier -Hectic- mensen, wind, drukte, een feest…helemaal hip. Nederlanders noemen ze allemaal kaaskoppen. Elisabeth heeft een baan! Een hele leuke…conferenties organiseren.
De stand van de Rand is europeaan-technisch gezien erg gunstig! Onze euro’s zijn hier veeeeel waard…op dit moment 1:10 En de benzineprijzen dalen hier! Yoehoe…het leven wordt steeds beter hier! Bouwen doen ze hier zonder isolatie! En een spouw tussen woningen gebruiken ze niet eens!
Meten doen ze hier in Cape feet….die voetjes in afrika verschilden dus van de engelse feet…1.033…vind ik toch bijzonder. Gilbert is speedsurfer en gaat racen in walvisbaai in namibie vanaf volgende week, waar alle grote namen aanwezig zullen zijn…helaas kan ik werktechnisch niet de tijd maken die kant op te gaan. Trip naar Namibie gaan we maken met grote GUSTgroep eind van het jaar..plannetjes!! volgend weekend gaan we naar een groot muziekfestival in een heel mooi natuurgebied, met heel veel water, wakeboarden en we zullen zien…er zullen weer foto’s komen..
Voor nu…alive and kicking hier! Ohjaa…de datum van ons nieuwe returnticket is 30 januari. Dan gaat Hes dus weer naar NL…wat mijn plannetjes zijn?…blijf lezen…KUS

Comments are closed.