0

Posted November 15th, 2006 in South Africa by Frérieke
13 nov
Een huis met uitzicht over de lagune. Warren en 2 vrienden (hildegard en greg) uit stellenbosch. Een licht windje…topomstandigheden om die nieuwe kitespullen van me te gebruiken! Cruisen op sharkbay met mn nieuwe Jaime Pro (haha voor wie er iets vanaf weet…hier waren alle pro´s jaloers op mn nieuwe kietboardje) kitesurfen is leuk! Gillend op het water van enthousiasme (niet doorvertellen he, dan voel ik me zo een meisje)
Warren neemt proteinen shake ipv maaltijd. Veel sporten is veel proteinen nodig hebben weten we nu en wel voor je spieren! Hildegard (voedingsdeskundige) legt ons uit dat we onze proteinen kunnen halen uit vis, ei, kip of noten (die shake van warren is niet echt ons ding, zelfs met de carameltaste smaakt ie…brrrr)…hes en ik concluderen dat we kip noch ei eten en misschien onze maaltijden maar eens moeten aanpassen op onze dagelijkse bezigheden. Want dat we een stuk actiever zijn hier dan in nl staat vast (tenminste vergeleken met de dagen-uren-nachten die ik afgelopen jaar al afstuderend doorbracht) gelukkig heeft savonds warren ons proteinelevel weer op peil gebracht met een goeie kip op de braai! Hoe kan het toch dat vlees hier veel malser is? Na deze kitesessie en een dag eerder een zes uur lange Big Bay windsurf sessie onze lichamen helemaal op. Geen drankjes, geen dansjes. We voelen ons een beetje saai, maar slaap helpt ons daar snel overheen. Vroeg naar bed betekent weer vroeg uit de veren (uitslapen kunnen we helemaal niet meer…8 uur is laat!). en vroeg op betekent tijd om een goede ontbijttafel te organiseren…en daar worden we goed in. Hes en ik gaan een weekendje bij iemand logeren betekent: wij regelen ontbijt en we bakken een taart ( haha nouja we houden het op onze simpele creaties: applecrumble of monchoutaart).

Geen wind betekent een andere activiteit verzinnen; gelukkig verhuurt het windsurfcentrum mountainbikes en kunnen we een mooi tochtje door het westcoast national park doen. Om vervolgens de middag lekker rond te hangen in de tuin van Janet.
Zomaar wat gedachten; Auto´s hebben hier vaak een naam ipv nummer (je betaalt iets meer maar dan heb je ook je herby/loverboy/fasteddy…what ever!). Heel veel zwarten missen hun 2 voortanden…verbetering orale sex of aanhangers bende gaat het verhaal.

Dat het hier nu tot 20u licht is en dat ook wel de top is. Goldfish topmuziek maakt! Zuid-afrikaans maar vast ook aan het doorbreken in Europa. Onze haren helemaal dood gaan van al die zon en zout water. Hes en ik dan ook naar de kapper zijn geweest en ze helemaal jaloers waren op onze natuurlijke highlights. Bovendien is iedereen hier jaloers op onze huid. Ik moet zeggen dat hes en ik dan ook echte negertjes aan het worden zijn, integratie. Dat je alles hier met de auto doet heb ik jullie ondertussen wel duidelijk gemaakt, maar dat je dat ding ook echt niet uitkomt zal ik nog even duidelijker maken; tanken doe je dus echt niet zelf! Evenmin als olie checken of je ramen boenen….heeft tijd nodig, maar deze luxe wen je aan en na een paar keer kom je je auto niet meer uit bij een benzinestation…jaha want ook betalen doe je vanuit je auto. Past maar net trouwens; 2 windsurfsetjes, 2 windsurfchicas en nu ook een kitesetje in de beetle erbij! Uitspraak…het zuid/afrikaans engels is over het algmeen heel aangenaam en verrassend correct. Onze amerikaansbeinvloedde uitspraak wijkt regelmatig af van gewoonlijke uitspraak hier. Sommige dingen gaan ons ineens heel erg opvallen. Nu voornamelijk …leg de klemtoon op as! Verder pikken we dankzij onze afrikaanse vriendjes heel veel slang op natuurlijk…want alles is hier ´hectic`, iedereen gaat ´woes`, alles is ´baie lekker` of ´saaaweet`.

Comments are closed.