0

Posted March 2nd, 2007 in South Africa by Frérieke
2 maart
vrijdag weer. een tweede werkweek zit erop. die zat er gisteravond zelfs al op! mn nieuwe contract bij mn oude werkgever. bevalt goed. meer geld. minder werk. 32 uur contract. 1 dag in de week de tijd om bezig te zijn met andere projecten! humanitaire projecten! en er staat iets leuks te gebeuren! spannend!
Linda heeft deze week Lesli Londen ontmoet (professor aan universiteit van Kaapstad, department of Public Health and Human Rights bij wie ze een stage geregeld heeft). Ontzettend aardige vent. haar stage van 3mnd gaat meer inhouden dan data verwerken! Ze mocht zelfs uit 6 projecten kiezen waar ze aan mee wil werken. vrouwen worden het. trainingen. een bewustwordingsproces. met als doel deze vrouwen tot aanspreekpunt binnen een gemeenschap te vormen. Haar werkdesk dus op de universiteit van Kaapstad, en wel in dezelfde ruimte als Edith (die vanaf april 3 ? (ee stuur eens mail met info!) dagen in de week voor lesli zal gaan werken). wat wil je nog meer?????? ja het is ongelooflijk dat we straks alledrie in Kaapstad zitten. dat niet alleen. het is zo fijn dat we alledrie een idealisme delen! het bruist hier. een prettige onrust (kan dat??).
Afgelopen week was fijn op werk. ik leer mezelf om te gaan met de chaos van een ongestructureerd architectenbureau. probeer die open communicatiestructuur werkelijkheid te maken. leer veel over mensen. gedrag. karakters. interesting!
De week verder gevuld met een hoop zwemmen gedurende de lunch (de 1km wordt zelfs 1.5 km!!). savonds de berg oplopen met warren. 2 avonden windsurfen! met clint en zn vriendinnetje (van 18) naar een bar waar je je oma voelt. een meidenavond met Elisabeth (foto). langs de universiteit…zie foto’s..erg mooi oud gebouw! Een braai bij een vriendin van tante Joke (van Lin).
Vanochtend bij de immigratiedienst geweest. blijkt dat mn Saqua al vanaf oktober daar ligt. die werkvergunning had al lang een feit kunnen zijn dus. ik heb ze wel even laten weten dat ik het erg op prijs had gesteld als ze (zoals belooft) contact met me hadden opgenomen (zeker na die keren dat ik ze probeerde te bereiken.) Maar…dit is Afrika! hier leer je je frustraties weg te rationaliseren. anyways..komende week de advertentie en papieren van het bureau hier regelen (jep ik ga ervoor! (werkvergunning=gebonden aan bureau)…misschien is het geen toeval dat die saqua me nu pas bereikt en had ik nog wat bedenktijd nodig).
Gisteravond hebben Lin en ik het ervan genomen op de dansvloer! de eerste salsa-avond is een feit! Paulo en Thabang (2 donkere jongens, de een uit Freestate, de ander uit Mozambique) hebben ons alle hoeken van de dansvloer laten zien. Salsa is de manier om ook contacten te leggen met zwarte bevolking!! het was heerlijk om weer te dansen! we gaan komende weken zoveel mogelijk dansscholen langs en daar waar de sfeer het best is gaan we lessen! Vanavond weer!
Dit is Afrika!! ik ga net naar de wc…ligt daar een schorpioen!! volgens mij is ie dood. ik hoop dat onze bureaukat hem niet vermoord heeft en ondertussen vergiftigd..
Dit is ook Afrika! http://www.cosat.wcape.school.za/ Super mooi initiatief, centre of science and technology. Lees het eerste verhaal; AGAINST ALL ODDS over Thembisa. …dit is helaas nog meer Afrika… Dit meisje werd gesteund en geinspireerd door te gaan mede dankzij mrs George (scroll down op de homepage van de site en zie foto). deze mrs George is een fantastische vrouw, haar inzet in de township, al 20 jaar lang! een heel groot goed hart. deze mrs George is niet zomaar mrs George, maar DE mrs George, vrouw van Geoff George (mijn baas) en moeder van Bridget. Hoogst waarschijnlijk ga ik samen met haar wat opzetten, wat nog een vaag idee is, maar op korte termijn uitgewerkt gaat worden!
snel meer! X

Comments are closed.