0

Day 02

Posted August 8th, 2006 in South Africa by Frérieke

Ik kan er niet over uit hoeveel Kaapstad me doet verbazen. Zo zeker mogelijk lopen dacht ik, express een pet opgezet dat ze me niet direct in mn ogen kunnen kijken, dan zie je er niet als toerist uit. Maar jeetje…ik heb nog nooit zo gefocussed door een stad gelopen. Blanken lopen niet. Iedereen heeft een auto. Ik lieg niet; voelde me echt bedreigd, pas na een half uur lopen kwam ik een medeblanke tegen! Er is echt zoveel armoe! Je hebt geen idee of ze haat koesteren jegens blanken (wegens verleden/omwille van rijkdom), maar ze zien er zo arm uit dat je niet lekker rondloopt. Goed, dat was het centrum, op een doordeweekse dag, in de winter (die trouwens echt koud is!) buiten het toeristenseizoen, ik ben heel erg benieuwd hoe ik het centrum in de zomer beleef. De plek waar we wonen is in vredehoek; mooie huizen, niet superluxe wel allen blanke bewoners en tralies voor ramen. Supermarkt hier in de straat zie je ineens allemaal blanken, die komen daarvoor uit hun holletje of auto gekropen.
Vandaag, dag 2, ben nu een auto aan het regelen en zometeen trotse eigenaar van een Beetle voor een half jaar! (foto volgt) En een fiets wil ik ook, die zie je hier bijna niet en het is ook wel flinke heuvel op, maar lijkt me heerlijk. Verder heb ik een mobiel nr hier en wel: +27 (0) 782080548 en ons adres is: 3 Lenmar court, 23 St james rd, Vredehoek, Cape town. Vanavond eten bij Anton (vriend van natascha), daarna een verjaardagsfeestje waar ook die architect aanwezig zal zijn.

Comments are closed.