0

Posted April 5th, 2007 in South Africa by Frérieke
5 april
pasen is: geen chocolade eitjes hier.
wel: 1. cross buns en 2. chocolate mallows.
oftewel: 1. soort krentebol met kaneel en een kruisje erop en
2. een half ei van chocolade gevuld met marsh mallow (oud-smakend-spekje)
pasen. Lekker lang weekend he! gaan jullie leuke dingen doen?

heb net pasta gegeten tijdens mn lunch. ben mn carbohydrates op peil aan het brengen. zaterdag de grote dag. 2 oceans. 21km bergje op en af rennen. doen we ff. hoop ik dan. ben benieuwd! start marathon 6u sochtends. om half 9 hopelijk de welverdiende zuidafrikaanse drankjes drinken op de fysieke prestatie. Lin mental support langs de kant vd weg. morgen is er wind, ga ik zeker even een windsurfje leggen. zondag een braai. om david te helpen al zn verjaardagskadootjes weg te drinken. nobel he.

en dan maandagochtend vroeg vroeg…edith en henk van het vliegveld ophalen. LEUK!
hoe het verder gaat hier?
Lin is heeeel hard aan het werk (..in de ochtenden) Ze gaat een rapport maken over de womencircle. Heeft afgelopen week voor een councilsubmission (om mensen op te laten komen voor hun human rights) epileptiepatienten en doven geinterviewd en gefilmd. verder is ze doventaal aan het leren, is ze nu ook bezig met een analyse over social movements en heeft ze heel veel tijd om lekker in het zonnetje te zitten! iedereen is super blij met haar positieve energie en schreeuwt al dat ze haar nooit meer weg laten gaan (ik trouwens nog het hardst!)
iets heel anders nog: eergister grote schrik toen de bureaukat tegen mn open 1.5 l fles water opsprong, die vervolgens van de kast viel en wel 0.5 liter bovenop toetsenbord van mn laptop loosde…aaaaaaah. 24 uur later, na 24 uur ventilator erbovenop, met knikkende knietjes dat -aan- knopje ingedrukt….hoppa hier zit ik gelukkig weer, achter dat apparaat dat we allemaal niet kunnen missen….
Werkwise: bezig met van alles en nog wat op het architectenbureau. de brouwerij moet nog altijd wachten en wel op 2 meetings en bureaucratische shit, maar ook interessant bezig te zijn met andere projecten. Verder voor COSAT (centre of science and technology) bezig website uit te werken om geld in te zamelen voor onderwijs voor kinderen uit township Khayelitsha. foto’s en filmpje in Khayelitsha gemaakt. wordt leuk! Om jullie wat ideeen te geven: zie plaatjes; 170 kinderen op een raster. jullie allemaal kunnen met een foto erbij komen en (een deel van) de 3 jaar onderwijs sponsoren. elk kind heeft een eigen pagina met overzicht wie en hoeveel er gesponsord is. het overall idee is dat donatie persoonlijker wordt, dat je precies weet wat er met je geld gebeurd en dat er direct contact kan zijn (elk kind heeft guestboek). We zetten het nu op voor de 170 leerlingen in Khayelitsha die nu bij COSAT zitten, maar als het concept gaat werken (en er zijn grootse mediaplannen…ps mochten jullie ideeen hebben..) is het idee beter onderwijs voor vele vele kinderen te organiseren. Hou http://www.khayelitsha.net/ in de gaten (nu nog niks te zien) en laat me echt weten als je ideeen/contacten hebt!!
Heb allemaal fijne paasdagen! liefs!

Comments are closed.