0

Posted May 2nd, 2007 in South Africa by Frérieke
2 mei
Hoe was jullie oranje feestje?
13 jaar geleden eind apartheid. dat vierden we hier vrijdag met een vrije dag. dinsdag dag vd arbeid en maandag allemaal een verplichte vrije dag…al met al een heeel lang weekend. we reden de 6 uur naar Knysna. een tussenstop in Bettys Bay waar Henks broer een vakantie hield. Kaapstad gehuld in dikke regenwolken. ze leken ons te achtervolgen. eenmaal in knysna klaarde het op. je laat de stad, de wolken, je werk en drukte achter! een verblijf in een gemaakt dorpje. architectonisch nep. alle huizen lijken hetzelfde en speelgoed. luxe huizen. een complex. allemaal gelegen aan het water. bootjes. heleboel stilte. erg veilig complex. beetje te veilig, lijkt wel niet te leven. maar wij hebben zeker wat leven in deze brouwerij geschopt! Huis van ouders Tina. Een braai met 4 olympische roeiers! Peddelen in de surfski’s. in je bikini op het dek. in de boot. een kitesurfsessie in de lagune. een lunch met uitzicht. een dinee in de haven. een drankje in een bar (met roze veren en allemaal gay en lesbians!!…het was homo-weekend in knysna). Anton staat op een paal, Lin leest een boekje, tina heeft net gepeddeld en Edith en Henk zitten in de surfski’s.
Knysna is mooi. een lagune, met een head waar de zee wild tegen de rotsen slaat. landschap a-la lord of the rings. veel groen. een gezellig centrum.

Comments are closed.