0

Posted May 7th, 2007 in South Africa by Frérieke
7 mei
nog een fantastische foto van het knysna weekend. de hele (nouja 3 dagen) week gingen er foto’s heen en weer tussen tina en ons. haha houdt de werkdagen leuk, zeker als er dan foto’s bijzitten die je tijdens feestjes neemt en die hier dus niet gepubliceerd worden..
even voor linda’s ouders om trots te zijn: ze drinkt sauvignon blanc! De vordering van niks naar zoete witte wijn, nu gevorderd tot geen zoete bende meer…jaha wat africa al wel niet met je doet!
vrijdag hebben lin en ik weer wat uurtjes bij homeaffairs en ik de immigratiedienst doorgebracht. we mogen allebei tot augustus in het land blijven! Zaterdagochtend bij de dokter een nieuwe medische verklaring gehaald voor mn werkvergunning. De advertentie en alle benodigde papieren van het bureau waar ik werk zijn ingeleverd. de immigratiedienst gaat nu bij Labour een verklaring aanvragen en zodra die terug is en ik weer een nieuwe Xray heb laten maken en nog een paar documenten…ja dan kan de uiteindelijke aanvraag voor werkvergunning ingediend worden.
Verder zaterdag heerlijk bij Lin in de tuin gezeten, laptop op schoot. het was weer een volle zomerdag hier! Ik heb een basiscursus Adobe premiere gehad van Karen, zodat ik een filmpje dat ik wil maken over khayelitsha kan editten. sAvonds hebben we de bloemetjes buiten gezet. Begonnen in de stad. braaf. toen kwam tina met het idee naar een feestje te gaan van een vriend van vriend van haar. haha wat een verhaal… feestje bleek in villa. net voor we er waren geeft tina nog even door dat er een thema is. en dat dat 20ies was kon je dus wel zien, want iedereen was verkleed! of eigenlijk meer chique gekleed! bolhoedjes en al. op het moment dat we binnen lopen kom ik Tania tegen. Landschapsarchitecte, waarmee we (KLG architects) samenwerken. Wat doe jij nou hier? vraagt ze me. en dat denk ik ook van haar. Brett verteld me 5 min later dat ie Tania ook kent; hij heeft een nursery (indigenous plants) en werkt ook samen met haar landschapsbureau. Maar nu komt het mooie…nouja…het slechte….hij zegt me dat ie zich zo embarrassed voelt..en wel…omdat die Tania…degene is die het feestje geeft!!! aaaah deze villa is haar villa. aaaaaaah we crashen een feestje en we kennen gewoon degene die het feest geeft. aaaaaaaah. Natuurlijk ben ik even naar haar toegegaan. heb ons verontschuldigd voor het binnendringen van haar party (met 6 personen haha). haar reactie was: aah joh geeft niet, zorg maar goed voor alle vrijgezelle mannen. Ik heb haar maar niet verteld dat ik me daar niet aan heb gehouden toen we een uur later toch maar naar een gemakkelijkere sfeer vertrokken..De Roosevelt. De plek waar ik 8 mnd geleden David ontmoette. David werd een goede vriend. en zo leerden we brett kennen, marc, zo heeft lin haar kamer…jep het web van connecties vond een belangrijke oorsprong in deze discotheek. Een eind van de avond kwam veeel te laat in een TigerTiger waar het witte thema (waar we met onze zwarte shirtjes ook lekker buitenvielen) uiteindelijk onze roze slaapwangen liet opkleuren…

Zondag gewerkt aan concept. ja concept…het idee van de website voor COSAT in khayelitsha gaat nu verder dan slechts die website. zal hier snel meer over laten weten.

ohja…nog een foto van lin en mij en onze trotsen (van paar weken geleden). De taart viel echt in goeie smaak hier. we fantaseren al over lunchtentje opzetten. lounchkussens. nederlandse appeltaart en dan adopteren we de cheesecake, carrotcake en merengue van hier! hmmm

Comments are closed.