0

Posted August 15th, 2006 in South Africa by Frérieke

15 aug
Ok 2 architectenbureaus willen me aannemen. De immigratiedienst heeft me net uitgelegd wat te doen om werk-permit te krijgen. Hell…hoop moeite/geld…waar begin je aan! maarja..je moet er wat voor over hebben. beslissingen dus nu…ga ik ervoor? en voor welk bureau? (als je namelijk van job wilt wisselen moet je een nieuwe werkvergunning aanvragen). Werken in Afrika is ff wat anders dan in Europa…De werkgevers moeten aantonen dat ze speciaal mij nodig hebben voor de job en dat ze geprobeerd hebben om een afrikaan te krijgen (via advertentie in nationale krant en sollicitaties!). De immigratiedienst treedt op als agency, je betaalt ze…en die man net kon me verzekeren dat ik hoe dan ook die werkpermit zou krijgen…je vraagt je af hoe legaal de dingen dan gaan…

Comments are closed.