0

Posted August 16th, 2006 in South Africa by Frérieke

16 aug
ok beslissing 1: ik ga ervoor! investeer wel wat in die agency en ga hoe dan ook die work-permit krijgen (dan mag ik 3 jaar in land blijven). consequentie: jullie gaan me zeker langer dan een half jaar missen! (alhoewel ik binnen bepaalde tijd naar Nl moet voor mn werkvergunning…ja bureaucratische sjit). maar idee is nu om dan wel jaar-2 jaar hier werkervaring op te doen en het land en de cultuur goed leren kennen! en…meerdere surfseizoenen meepikken.. Het ene bureau wil me, hoeveel moeite het ze ook zal kosten, helpen de work-permit te krijgen. Het tweede bureau vraag ik vanmiddag of ze daar ook bereid toe zijn…anders is de keuze makkelijk. Willen ze allebei echter de moeite erin stoppen, jeetje dan wordt dit een moeilijke avond. Natascha zei me net dat ik maar moest beslissen met wijntjes op haha. Net bij de bank een rekening geopend, super grappig, eigenlijk wilden ze mn werkgever weten, dus meisje achter balie zei me lachend dat ik maar ter plekke moest beslissen…ging me toch net iets te ver. Maar goed bankaccount is binnen, het salaris (7000 Rand voor geinteresseerden…ja echt zoo weinig, en dat is dit echt nog een goede start!) kan gestort worden haha.
Gister met Gavin, vriend van vriend van Mike naar Observatory (suburb van Kaapstad)geweest. Hij is muzikant. Ik heb wat promofilmpjes voor hem gemaakt (jep met jullie mooie dig. videocam!). Daarna heeft ie me rondleiding door Observatory gegeven…hehe…eindelijk een plaats waar blank en zwart mixt!! super leuke cafeetjes, fijne sfeer. Via de muziek heeft Gavin hoop contact met zwarte afrikanen. we zijn bij vriend (congolees) van hem op bezoek geweest. zijn huisje bestond uit een bed en een wastafel 6m2!! bizar!
Vanavond weer naar het theater, er is een egyptische archeoloog die alle ins en outs van de piramides gaat uitleggen. daarna dus de nodige wijntjes en knopen doorhakken. Helaas werkt het niet zo hoppa ene proberen en dan toch andere..of hops gewoon allebei..werkvergunning is serieus gedoe. (net als alles hier! zoals een bankrekening proberen te openen haha en oja..Hes bereid je voor op een heftig welkom. Onze rij was een uur. Heel interview wat je komt doen. vergeet echt je terugticket niet!). Ps schrijf ik teveel? het moet natuurlijk wel leuk blijven om te lezen..

Comments are closed.