0

Posted December 5th, 2006 in South Africa by Frérieke
5 dec
zijn jullie allemaal sinterklaas aan het vieren?
Hes en ik zitten allebei afzonderlijk op ons werk. Tis hier 21uur. warm. beter gezegd HOT. eigenlijk zit ik hier een beetje te puffen. wil nog wat dingetjes afmaken. het is zomervakantie hier. gek idee he. zomervakantie was het ook in het zwembad wat anders tijdens lunchtijd zo rustig is…slalommen tussen de kindjes door. jaha nog altijd een km zwemmen. steeds sneller. nu alles croll. hes en ik gingen net de berg op hardlopen en daarna aan een wasrek onszelf optrekken…jeetje…dat lukt dus nu gewoon he. al die verschillende sporten doen iets met je lichaam. lekker hoor. begin me eindelijk beetje fit te voelen. ja wat is fit. nouja lekkerder in ieder geval. De weken gaan ineens als uren voorbij. het is al weer december. ik ben hier al weer 4 maanden. het zijn mooie 4 maanden. hoop gebeurd. en er gaat ook nog een hoop gebeuren. spannend hoor! het blijft spannend, het leven blijft verbazen. kleine dingen. grote dingen. gister stuurde tasch een mailtje met hoe blij ze is dat ze ons heeft leren kennen en dat ze het gevoel heeft dat
er een engeltje op haar schouder zit. Ik ken dat gevoel. Maar weet je waar ik achter ben? Dat engeltje ben je zelf!
2 uur en een hoop telefoon en msn-gesprekken later zit ik hier nog altijd op mn werkplekkie. Mn voornemen om de laatste dingen voor de Parkeergarage die ik ontwerp af te maken heb ik een uur geleden al naast me neergelegd. Ook deze Post op mn site krijgt niet de inhoud waar ik hem mee zou willen vullen. In het kort gezegd zijn het allemaal lange verhalen. Over het leven. Over keuzes. Over alle energie die er in jezelf zit eruit zien te krijgen en voor jezelf de passende manier te vinden. Over mijn weg die ik hier bewandel. Over ervaringen en bevindingen. Verhalen over cultuurverschillen. Onrecht. En geluk. Ik voel me een gelukkig mens in ieder geval, vandaag, vanavond, en niet alleen dan, maar continu! ook al mis ik het traditionele sinterklaasvieren met broer en pa. Al die lekkernijen! De gezelligheid. De nederlandse winter. Ook al weet ik niet hoe het nieuwe huis van mijn moeder er uit ziet. Of dat van thijmen. Ook al zou ik dolgraag bij jullie allemaal even op de bank hangen en een kopje thee drinken, lekker bijkletsen…een gelukkig mens. Want JA, ik mis jullie. Maar gemis is iets moois. Ik weet dat jullie er zijn! Ik weet niet eens wat –jullie- inhoudt in dit geval., maar het voelt goed!

Comments are closed.