0

Aloha Kaapstad

Posted August 7th, 2006 in South Africa by Frérieke
Na een korte reis dusseldorf-munchen hoop je dat je op die 11 uur lang durende volgende vlucht niet weer naast oude vent plus alcohol-walm zit. Katherina ( 19-duits-3 weken kaapstad-talencursus) was erg gezellig daarintegen en voor we het wisten zaten we in Kaapstad. Surfset is er ook! Natascha haalt me af. Meteen al kennismaking met cultuurverschil. Vriendelijke afrikaan (medewerker vliegveld) helpt me met boardbag, bij auto houdt ie handje op. Tasch geeft hem geld, maar hij intimideerd met zielige/boze blikken en wil meer. Welkom in Afrika Frerieke! Ik kijk mn ogen uit in de auto vanaf vliegveld. Zoveel armoede heb ik nog nooit gezien! In de ochtendschemering lopen tientallen afrikanen langs de snelweg. De township zonder elektriciteit ziet er beangstigend uit. De snelweg met volgepropte oude busjes met armoedig uitziende afrikanen, een auto met wel tien kinderen kromgelegen over elkaar, een vrachtwagen uitpuilend met zwarte mannen…..dit is indrukwekkend! Waar ben ik aan begonnen? Verschrikkelijk om je zo rijk te voelen, te beseffen dat deze mensen zoveel minder kansen hebben.

Huis Tasch is fantastisch. Woonkamer (foto1), twee grote slaapkamers, (foto2 kamer Tasch en balkon, foto3 kamer Fre (en Hes over paar weekjes), badkamer, keuken, terras met uitzicht over stad en zee! Tasch is super! Voel me meteen thuis. Huis vol met mooie schilderijen, gezellige fotos. Vader van vriendin van haar heeft architectenbureau en iemand nodig, de connecties worden ingezet haha!…even achteraan.

Comments are closed.