0

Posted April 10th, 2007 in South Africa by Frérieke
10 april
Ze zijn er! Meer Dutchies in Kaapstad! Een warm welkom voor ze, zonnetje brandde. Koffie bij Lin. Lunch op ons balkon. Een tour door de stad. Ook voor mij een nieuw stukje stad: de waterfront bij dag (was eigenlijk alleen in het winkelcentrum en in de bios geweest) en alhoewel het erg commercieel en toeristisch is, is het wel heel erg aangenaam en een leuke sfeer, met oude pakhuizen, industrie, haven en terrasjes. Spulletjes van ee en henk gedropt in hun nieuwe woning; in woodstock, tussen stad en universiteit (waar edith zal gaan werken) in. Ze delen de woning met 2 hele vriendelijke jongens, de een uit Belgie (franstalig), de ander uit Congo. Hoelang ze in Kaapstad zullen blijven hangt af van het werk dat beiden kunnen vinden. Hun hoop is wel minimaal een jaar hier te kunnen wonen. Gezelligheid!

Hoe was jullie pasen verder? Feestdagen zijn toch dagen dat de gedachte aan die jaarlijkse familiebijeenkomsten er is. Net op het moment dat je denkt je familie te missen, zijn daar de ouders van Brett, met een echt paasontbijt, heerlijk in het zonnetje in de tuin bij Lin.
Mn spierpijn is gelukkig weer bijna helemaal over. Gekkenwerk was dat! ik liep echt als een idioot, vooral de trappen af. Kort werkweekje. lekker he? Lin en ik moeten denken aan het verlengen van ons toeristenvisum; een nieuw vliegticket en….jawel weer uitzien naar een dagje Home Affairs! Wat zal ik blij zijn als die werkvergunning er is en ik voor 3 jaar gebakken zou kunnen zitten. Deze week komt er een advertentie in een nationale krant voor mijn job..haha was erg grappig, we hebben hem zo specifiek gemaakt dat er waarschijnlijk niemand op zal reageren, ben benieuwd.

Comments are closed.