0

Posted May 11th, 2007 in South Africa by Frérieke
11 mei

bleeeeeeeh. moet je mij nou zien. dat krijg je ervan als je als een gek aan het werk bent. als je soms dagen van 18 uur maakt. als er zoveel ideeen door je hoofd gaan en je ze niet kunt stoppen voor er wat mee gedaan is. gekkenwerk zullen velen denken. volgens mij ben ik aan het ervaren hoe het is om een topconsultant te zijn. werken werken werken. en ik vind het leuk!
wij architecten kennen dat wel; nachten doortrekken zijn we maar al te goed in. hoevaak heb ik dat niet gedaan? ik pluk er nu de vruchten van!
laat ik mezelf een beetje verduidelijken:
er was een idee, heel nobel, een organisatie hier in de township te helpen met fundraising via een website. dat idee begon met wat visuele plaatjes maken, ideeen over website, organisatie enthousiast. leuk. maar toen…het idee werd over de organisatie heen getrokken. waarom niet deze website voor meerdere projecten kunnen gebruiken. ach ja waarom niet? organisatie staat er helemaal achter. goed. waar begin je? met iemand (matthijs) die je zegt dat je dingen echt moet gaan uitschrijven. dus dat doe je. doe je even denk je. daar verkijk je je dus op. je stuurt eens wat opzetjes rond. en probeert antwoord te geven op alle vragen die bij jou en anderen opkomen. met als resultaat? een hoop nieuwe vragen.
Dan komt er een goede stimulans tot nauwkeurig omschrijven van het concept; een stimuleringsregeling voor digitale pioniers vanuit kennisland, met als thema ‘samenwerken’…daar moet je toch wat mee kunnen denk je dan. ‘Het invullen van dit aanvraagformulier duurt gemiddeld vier uur’ zegt dit formulier. ach denken jullie…een aanvraagformulier, dat vul je toch zo in? Ik geloof dat het mij nu al wel bijna 40 uur kost!!! ja, misschien zou het sneller kunnen…maar ik moet zo een beetje elk onderdeel uitpluizen. hoe zet je in godsnaam een begroting op? wat voor investers bestaan er? een goede planning maken..
een ingewikkeld concept vraagt om een hoop uitdenkwerk. het is super interessant. ben veel aan het leren. Elke dag is een nieuwe verrassing. ik slaap weinig. (jaha want op het architectenbureau is het ook nog reuze druk, en overigens heel interessant…ik ben een masterplan aan het opzetten voor een heel groot schoolterrein, waar we op verschillende plekken nieuwbouw danwel renovatie doen) leef in een waas. het concept wordt groter en groter en ik begin er meer en meer in te geloven. ik ga er voor 100% voor! mocht het helemaal floppen, dan heb ik deze investering zeker voor een goed doel over!
dit weekend kunnen jullie een introductiemail ontvangen met uitleg en daar zal ik het aanvraagformulier voor digitale pioniers bij meesturen..
het gaat verder echt super. (en die eerste plaatjes zijn echt een grap hoor) het is ongelooflijk hoeveel energie je kunt halen uit ergens heeeeel veel positieve energie instoppen. het leven is mooi en heel interessant!

Comments are closed.